Tort de ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Tort de ciocolataIngrediente :

Pentru primul strat de ciocolata :

– 200 g ciocolata alba

– 100 ml apa

– 10 g gelatina

– 250 ml lapte

– 250 ml smantana

Pentru al doilea strat de ciocolata :

– 200 g ciocolata cu lapte

– 100 ml apa

– 10 g gelatina

– 250 ml lapte

– 250 ml smantana

Pentru al treilea strat de ciocolata :

– 200 g ciocolata neagra

– 10 g gelatina

– 100 ml apa

– 250 l lapte

– 250 ml smantana

Mod de preparare :

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit. In schimb…avem nevoie de timp pentru a astepta sa se intareasca fiecare strat de ciocolata. Zis si facut. Sa trecem la treaba. Pentru primul strat, gelatina (10 g ) se pune la inmuiat impreuna cu 100 ml apa. Punem pe foc o cratita in care turnam 250 ml lapte. Peste el adaugam ciocolata alba rupta in bucati mai mici si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi smantana si amestecam continuu. Compozitia se amesteca, insa nu se fierbe. Se aduce pana la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit aproximativ 5 minute. Se adauga apoi gelatina (care a fost dizolvata in apa) si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma. Eu am folosit o forma cu dimensiunea de  20 cm in diametru si 15 cm inaltime. Daca aveti forma mai mica puteti injumatati cantitatile. Eu am avut compozitie mai multa si am mai pus intr-o forma mai mica. Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Cand au trecut aproximativ 2 ore ne apucam de preparat stratul 2. Se repeta aceiasi pasi ca la stratul 1 numai ca in loc de ciocolata alba punem ciocolata cu lapte. Scoatem forma cu compozitia alba din frigider si turnam stratul 2 peste stratul 1. Punem forma la frigider pentru inca 2-3 ore.

Cat timp sta la frigider compozitia ne ocupam de stratul 3. Se repeta operatiunile de la stratul 1 si 2, numai ca se pune ciocolata neagra.

Se pune si compozitia 3 peste 2 si se mai lasa la frigider 2 ore. Se scoate forma cu compozitie, se acopera cu o farfurie si se rastoarna. Deasupra tortul il puteti orna cu fructe sau il lasati asa, neornat.

???????????????????????????????Pofta buna!

(Citit de 1.663 ori, de 2 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *