Ceapa rosie la cuptor
Ingrediente :
– 4 cepe rosii
– 100 ml ulei de masline
– 100 ml sos soia
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Ceapa se spala si se curata de coaja. Se taie in opt parti egale insa fara a ajunge la partea opusa. Adica se duce cu cutitul cam trei sferturi din inaltimea cepei, fara a atinge baza cepei.
Se pun cepele intr-un castron si se toarna peste ele uleiul si apoi sos soia.
Se plimba usor prin acest amestec cepele (sa nu le stresam cumva) si apoi se pun intr-o tava (vas care poate fi folosit in cuptor). Se toarna peste ele amestecul de ulei si sos soia. Se presara cepele cu un praf de sare si de piper.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade pentru 25 de minute.
Ceapa se serveste ca si garnitura la carne.
Lasă un răspuns