Inghetata de ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Inghetata de ciocolataPentru aceasta reteta aveti nevoie de o baza pentru inghetata, am pus reteta intr-o postare pe care o gasiti aici Baza pentru inghetata si de ciocolata. Eu am ales o ciocolata cu 75 % cacao. Proportia amestecului trebuie sa fie de 60:40. Adica la 100 ml amestec puneti 60 ml baza si 40 g ciocolata. Pentru reteta mea am folosit:

– 360 ml baza pentru inghetata

– 240 g ciocolata

Mod de preparare:

Am rupt ciocolata in bucati mici si am topit-o la bain marie (adica pe baie de aburi).

Inghetata de ciocolataCand ciocolata s-a mai racit putin, am pus-o impreuna cu baza pentru inghetata intr-un blender. Am mixat 2-3 minute pentru a omogeniza amestecul.

Inghetata de ciocolataAm pornit masina de inghetata si am turnat amestecul in cuva. Este foarte buna o masina de inghetata in bucataria unei gospodine. Eu o aveam cumparata de vreo 2 ani insa abia acum am ajuns sa o folosesc. Daca nu aveti o astfel de masina, puneti amestecul intr-un vas si il introduceti la congelator. La un interval de 15 minute amestecati in inghetata (repetati operatiunea de 3-4 ori). La ultima amestecare rasturnati amestecul intr-o caserola si o introduceti la congelator.

Inghetata de ciocolataInghetata de ciocolataAm tinut compozitia in masina 30 de minute. Dupa acest timp inghetata poate fi servita imediat sau rasturnata intr-o caserola si introdusa la congelator. Este o inghetata fina, aromata, fara ace de gheata.

Inghetata de ciocolataInghetata de ciocolataInghetata de ciocolataPofta buna !

 

 

(Citit de 109 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *