Paine cu pesto de busuioc

Ingrediente:

– 500 g faina

– 300 ml apa

– 15 g drojdie proaspata

– 2 linguri ulei

– 1/2 lingurita sare

– 1 lingurita zahar

– 3 linguri cu pesto de busuoc

– 1 galbenus de ou

Mod de preparare:

De foarte multe ori, ma uit in frigider, vad ce ingrediente am si „incropesc” o reteta. Acum am gasit in frigider niste pesto de busuioc preparat cu o seara inainte  pentru niste paste. Si pentru ca trebuia sa fac o paine (prepar des paine in casa), m-am gandit ca nu ar fi rau sa combin aluatul de paine cu pesto de busoioc. Zis si facut.

Ingredientele necesare le aveam si…mai aveam la indemana si un robot de bucatarie Kenwood Chef Titanium, care trona pe blatul din bucatarie, primit spre testare gratuita de la Kenwood Romania si BUZZStore

Asa ca, am trecut la actiune. Drojdia am frecat-o cu 1 lingurita de zahar pana la lichefiere, am adaugat 50 ml apa calduta, am amestecat si am lasat-o la dospit 15 minute.

In bolul robotului, am pus apa, sarea, uleiul, faina si drojdia.

Am pornit robotul, la viteza mica si am framantat pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului, adica aproximativ 5-7 minute. Daca la framantat vi se pare ca aluatul este prea uscat, mai puteti adauga, cate putin, pana la 50 ml apa.

Aluatul se lasa la crescut, in bolul robotului, timp de 30-40 minute. Se acopera cu un prosop de bucatarie.

Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu putina faina si se imparte in trei bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Acoperiti foaia cu un strat subtire de pesto si rulati.

Intr-o tava unsa cu putin ulei, puneti la baza doua rulouri iar deasupra lor puneti al treilea rulou.

Ungeti painea deasupra cu un gabenus de ou batut cu o lingura de apa rece.

Lasati painea la crescut 30 de minute, intr-un loc calduros, ferit de curenti de aer rece. Coaceti painea la 200 grade Celsius pentru 10 minute apoi inca 20-30 minute la 180 grade Celsius.

 

Scoateti painea din cuptor, o rasturnati pe un fund de lemn si o acoperiti cu un prosop de bucatarie. Se taie dupa ce s-a racorit.

Pofta buna!

(Citit de 67 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.