Rosii in bulion

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Rosiile in bulion se pregatesc relativ usor, mai ales daca aveti deja preparat sucul de rosii. In lunile august-septembrie, gradinile si pietele abunda de rosii. De ce sa nu profitam de aceasta  situatie si sa ne preparam in bucataria noastra conserve sanatoase, fara conservanti? Eu zic ca merita, nu trebuie decat putina vointa.

Pentru un borcan de 650 ml, avem nevoie de:

Ingrediente:

– 400-450 g rosii

– 150-200 ml suc de rosii

– un varf lingurita sare

Optional:

– 1 catel usturoi

– frunze de busuioc, cimbru

Mod de preparare:

De preferat ar fi sa folositi niste rosii carnoase si cat mai mici. Puteti folosi rosii cherry (acestea vor intra mai bine si mai multe in borcan) sau daca marimea lor este mai mare, le puteti taia in jumatati sau sferturi. Eu am avut rosiile de la soacra mea. Nu cunosc soiurile dar sunt foarte carnoase si gustoase. Am preparat cateva borcane cu rosii intregi si cateva cu rosii taiate. Eu am avut sucul de rosii preparat deja. Puteti folosi si un suc de rosii din comert dar eu totusi recomand sa-l preparati acasa.

Rosiile le-am spalat si le-am aranjat in borcane (m-am straduit sa intre cat mai multe). Cele care au fost mai mari, le-am taiat. Bineinteles ca borcanele trebuie sa fie spalate si uscate putin in cuptor.

Peste rosii am turnat suc de rosii .

In fiecare borcan am pus un varf de lingurita cu sare.

Optional, puteti pune in fiecare borcan cate un catel de usturoi sau frunze de busuioc, cimbru, coriandru. Eu nu am pus pentru ca mai bine adaug in momentul in care le folosesc.

Am infiletat capacele la borcane si le-am sterilizat la bain-marie, 30 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca (puneti pe fundul oalei in care sterilizati borcanele un prosop).

Borcanele se lasa sa se raceasca treptat, in oala in care au fost sterilizate. Cand sunt racite, se muta in camara, beci…undeva unde este racoare.

Eu folosesc rosiile conservate in acest fel, adica in suc de rosii, la ciorbe, ghiveci de legume, alte mancaruri sau la pizza. De-as avea cat mai multe ca le gasesc intrebuintare. Sunt foarte gustoase.

Spor la bucatarit!

 

(Citit de 117 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *