Taitei de casa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Taitei de casaNe-am obisnuit sa cumparam taiteii din magazine. De ce? Din lipsa timpului. Insa nu se compara cu cei facuti in casa. Si nu-i greu de realizat. Putina vointa si timp alocat prepararii lor. Si sunt mult mai gustosi daca avem si oua de tara (merg si ouale din comert).

Ingrediente :

– 2 oua

– 200 g faina

– un praf de sare

Mod de preparare :

Ouale se bat impreuna cu un praf de sare. Se adauga faina, putin cate putin. Se framanta un aluat putin mai tare si mai vartos ca la paine. Se lasa la odihna 15 minute.

Taitei de casaTaitei de casaTaitei de casaSe imparte aluatul in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie …cat mai subtire.

Taitei de casaSe infaineaza bine foaia si se taie in fasii de 4-5 cm latime. Se suprapun fasiile si se taie taiteii cat mai subtiri cu un cutit bine ascutit. Recunosc ca nu am rabdare, insa mi-au iesit taiteii….acceptabili.

Taitei de casaSe pun taiteii la uscat pe o coala de hartie, la loc racoros.

Taitei de casaEu abia astept sa-i folosesc la o supa de gaina.

Pofta buna !

(Citit de 183 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *