Turte umplute cu cartofi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Turte umplute cu cartofi

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 500 g faina alba

– 25 g drojdie proaspata

– 270 ml apa calduta

– 1 lingurita zahar

– 1 lingurita rasa cu sare

Pentru umplutura:

– 800 g cartofi

– 1/2 ceapa uscata

– 3 linguri ulei

– sare si piper dupa gust

– 1/2 lingurita turmeric

– cateva fire marar verde

Mod de preparare:

Din faina, drojdie, zahar, sare si apa se face un aluat de paine. Se lasa la crescut. Gasiti reteta aluatului de paine aici http://culoaresiarome.ro/paine-de-casa/

Cartofii curatati si spalati se pun in apa cu un praf de sare, la fiert.

Ceapa se taie marunt si se undeste 2-3 minute in ulei.

Turte umplute cu cartofi

Cand cartofii sunt fierti, se paseaza cu ajutorul unei furculite, adaugand rand pe rand, sare, piper, turmeric, ceapa calita si mararul taiat marunt.

Turte umplute cu cartofi

Aluatul se imparte in bucati egale. Din fiecare bucata se intinde cate un disc, aproximativ rotund. Pe fiecare disc de aluat se pune in mijloc 2-3 linguri de umplutura. Umplutura trebuie sa fie calduta pentru a se putea intinde bine.

Turte umplute cu cartofi

Se aduna marginile de aluat peste umplutura si se intinde intr-o foaie, cu sucitorul.

Turte umplute cu cartofi

Turte umplute cu cartofi

Turtele se prajesc rand pe rand in ulei incins, pe ambele parti.

Turte umplute cu cartofi

Turte umplute cu cartofi

Turtele umplute cu cartofi se servesc calde dar sunt bune si reci.

Turte umplute cu cartofi

Sunt foarte gustoase. Pofta buna!

 

 

 

 

 

(Citit de 290 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *