Clatite cu ton

Clatite cu somonIngrediente :

Pentru crema de ton :

– 2 conserve cu ton in suc propriu (320 g)

– 1 ceapa

– zeama de la 1/2 lamaie

– sare si piper dupa gust

– 2 linguri cu ulei de masline

Pentru crema de branza :

Puteti folosi o crema de branza cumparata sau o puteti prepara din urmatoarele ingrediente :

-100 g telemea de oi

– 100 g branza dulce de vaci

– 2- 3 linguri cu smantana

– sare si piper dupa gust

Pentru aluatul de clatite :

– 3 oua

– 7 linguri cu faina alba de grau

– 2 linguri cu ulei

– 100 ml lapte

– 150-200 ml apa minerala

– un praf de sare

– 50 ml suc de sfecla rosie

Intre cele doua umpluturi se pune frunza de salata deci avem nevoie si de 7-8 frunze de salata.

Mod de preparare :

Tonul scurs de suc se pune intr-un blender impreuna cu ceapa taiata marunt, 2 linguri cu ulei de masline si zeama de lamaie. Se blenduieste pana compozitia se transforma in pasta.

Clatite cu ton

Clatite cu tonSe rastoarna pasta intr-un vas si se adauga sare, daca mai trebuie si un praf de piper, dupa gust (eu am folosit un mozaic de piper). Se amesteca.

Clatite cu tonTelemeaua de oi impreuna cu branza de vaci si smantana se pun si ele in blender si se blenduiesc pana compozitia se transforma intr-o pasta fina. Daca mai trebuie sare mai adaugati (depinde cat de sarata este telemeaua), iar daca va place, adaugati si un praf de piper.

answear.ro

Clatite cu tonPentru aluatul de clatite bateti bine cele trei oua impreuna cu un praf de sare. Adaugati apoi faina de grau (cernuta), putin cate putin si amestecati cu o lingura de lemn. Urmeaza uleiul, amestecam si apoi se toarna peste compozitie laptele apoi apa. Se amesteca compozitia. Intr-o tigaie incinsa si unsa sau pensulata cu putin ulei se pune cate un polonic din compozitie si se coc clatitele cate 1-2 minute pe ambele parti. Se fac 3-4 clatite din aceasta compozitie. Peste compozitia ramasa se toarna sucul de sfecla rosie, se amesteca si se mai fac 3-4 clatite.

Clatite cu tonClatite cu tonClatite cu ton

Clatite cu tonPe fiecare clatita se pune mai intai un strat de branza, insistandu-se mai mult pe partea din mijloc, apoi se aseaza peste branza o frunza de salata iar la final se pun 2 linguri din pasta de ton. Se ruleaza strans foaia de clatita.

Clatite cu ton

Clatite cu tonDin fiecare clatita se taie marginile laterale, 2-3 cm aproximativ, iar partea ramasa se taie oblic pe mijloc.

Clatite cu ton

Clatite cu tonSe aseaza rulourile pe un pat de salata verde.

Clatite cu tonPofta buna !

(Citit de 4.174 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.