Chec pufos
– 5 oua
– 200 g zahar
– 200 g faina alba
– 4 linguri ulei
– 16 g zahar vanilat
– 2 linguri cu cacao
– 1 praf de copt (10 g)
– un praf de sare
– 5-8 ml esenta de rom
Mod de preparare :
Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat spuma. Se adauga apoi zaharul vanilat si zaharul putin cate putin. Se mixeaza pana se dizolva zaharul.
Intr-un vas se pun galbenusurile peste care se adauga uleiul, putin cate putin, amestecand continuu….ca la maioneza. Acest amestec se toarna putin cate putin peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
Se adauga apoi faina (amestecata cu praful de copt), cate o lingura rand pe rand. Se amesteca prin rasturnare.
Tot acum se se adauga si esenta de rom. Se amesteca pana la incorporare.
Se imparte compozitia in doua parti egale. Intr-o parte a compozitiei se adauga cacaoa care a fost amestecata cu putina apa….ca o crema.
Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt se pune mai intai compozitia alba, apoi se toarna deasupra si compozitia cu cacao. Cu ajutorul unei furculite se fac dare sau se amesteca prin rotire in aluat.
Se introduce tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se face proba cu scobitoarea. Cand checul este copt se scoate pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Se taie in felii atunci cand s-a racit.
Lasă un răspuns