Chiftele de ciuperci
Ingrediente:
– 450 g ciuperci
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 1 ou
– 3 linguri pesmet sau faina alba
– sare si piper dupa gust
– 3 catei usturoi
– 2 linguri cu verdeata tocata marunt (patrunjel sau marar)
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cautand ceva prin congelator, am dat peste o punga de bureti de padure. Buretii au fost culesi de tatal meu. In punga am avut bureti de roua. Dar puteti folosi orice fel de bureti sau ciuperci champignon din comert.
Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierte, se lasa la scurs intr-o sita. Se trec apoi prin masina de carne, impreuna cu morcovul, ceapa si cateii de usturoi (bineinteles curatate de coaja).
Peste ciuperci se adauga oul, sare si piper dupa gust, pesmetul si verdeata. Se amesteca pana la omogenizare.
Din aceasta compozitie se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.
Se scot chiftele prajite pe un servetel de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei.
Sunt foarte gustoase.
Pofta buna!
Lasă un răspuns