Pilaf de orez cu legume la cuptor
– 1 cana cu orez
– 3 cani cu supa de gaina (poate fi si de legume)
– 1 morcov mare
– 3 ardei grasi rosii copti
– 1 ceapa mare
– 50 ml ulei
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Orezul se spala in cateva ape si se lasa la inmuiat in apa rece. Dupa ce am curatat legumele si le-am spalat, taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau fasii iar ardeii copti in bucati mici. Intr-o cratita ( alegeti o cratita care sa o puteti baga la cuptor ) punem uleiul la incins si adaugam ceapa si morcovul. Undim legumele 4-5 minute apoi adaugam ardeiul taiat marunt. Se mai undesc legumele 2-3 minute.
Adaugati apoi orezul scurs de apa, amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute. Se pune peste amestecul de legume si orez supa de gaina sau de legume, se da gust de sare si piper.
Se introduce cratita la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade pentru 20 de minute. Pe cratita se pune capac etans. Nu se amesteca in orez. Dupa 20 de minute pilaful poate fi servit. Veti observa ca este „al dente” si foarte gustos. Eu l-am servit alaturi de o friptura de porc. Daca doriti sa fie un pilaf de post inlocuiti supa de gaina cu supa de legume.
Lasă un răspuns