Pasta de ardei capia cu rosii

fashiondays.ro

Aceasta pasta de ardei capia cu rosii este o reteta simpla, fara conservanti dar cu un gust deosebit. Nu mai spun de aroma! Eu o folosesc cel mai mult la ciorbe dar si la alte mancaruri la care se preteaza.

Ingrediente:

Cantitatile sunt orientative. Nu gresiti daca puneti mai multe sau mai putine rosii.

– 8 kg ardei capia sau gogosari

– 4 kg rosii

– 2-3 linguri sare (dupa gust)

– 1 lingura zahar

Mod de preparare:

Pentru ca timpul de fierbere sa fie mic, ar fi bine ca rosiile sa le dam prin masina cu cel putin 6 ore inainte de a pregati pasta. Astfel compozitia se va decanta si vom putea extrage apa care se lasa la fundul vasului cu ajutorul unui furtun de tras vinul. Va ramane partea grosiera si astfel timpul de fierbere va scadea.

Rosiile spalate si taiate in jumatati sau sferturi, se dau prin masina de tocat rosii.

Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie in fasii si se dau prin masina de tocat sau robot.

answear.ro

Se pun ardeii impreuna cu sucul de rosii pe foc, intr-un ceaun sau o cratita cu fund dublu si se fierb pana scad la jumatate, sa ramana o pasta groasa. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

Cand aproape este gata, se adauga sarea si zaharul si se mai trag cateva clocote (10 minute).

Se stinge focul iar pasta se pune in borcane (spalate si sterilizate in prealabil). Se infileteaza capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus. Se acopera cu o patura si se lasa pana a doua zi cand pot fi mutate in camara, beci, demisol…..undeva in loc aerisit.

Daca doriti sa fiti siguri ca borcanele vor sta fara probleme paste iarna, fara sa fermenteze, le puteti steriliza 30 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Daca doriti o consistenta si mai fina, puteti trece de cateva ori prin compozitie cu un blender manual. Din aceasta pasta puteti face diferite sosuri prin adaos de usturoi, ardei iute, condimente, etc.

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 52.342 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.