Prajitura din foi de napolitana cu crema de rahat si lamaie
Ingrediente:
– 6 foi de napolitana (19/27 cm)
– 750 g rahat
– 1 lamaie
– 200 g unt
Mod de preparare:
Este o prajitura simpla dar gustoasa si aromata. Ea imi aduce aminte de copilarie, cand mama pentru a scapa de mine care ii ceream zilnic bani pentru a merge la cofetarie, imi pregatea aceasta prajitura. Bineinteles ca mi se pareau mai bune cele de la cofetarie dar pentru cateva zile mama scapa de cicalelile mele.
Lamaia o punem pentru 5 minute in apa calda spre fierbinte. Frecam coaja cu o perie si o clatim apoi sub jet de apa.
Taiem lamaia in doua, stoarcem zeama si eliminam samburii.
Coaja de lamaie impreuna cu rahatul le trecem prin masina de tocat carne.
Peste rahat turnam zeama de lamaie si amestecam.
Adaugam treptat untul topit si racit. Amestecam in compozitie pana la omogenizare.
Umplem cele 6 foi cu aceasta crema. Pe fiecare foaie am pus 3-4 linguri cu crema si am nivelat cu un cutit cu lama lata. Deasupra punem o hartie de copt si o greutate (eu am pus un fund de lemn).
Dupa 4-5 ore puteti felia prajitura. Este foarte aromata si gustoasa.
Pofta buna!

Lasă un răspuns