Briose cu afine
Ingrediente :
– 2 oua
– 80 g unt
– 140 g zahar
– 200 g faina
– 150 g afine
– 140 g smantana
– coaja rasa de la o lamaie
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingurita esenta de vanilie
– un praf sare
Mod de preparare :
Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu praful de copt. Se ia o lingura din faina si se preasara peste afine, amestecand usor.
Intr-un vas, se mixeaza untul ( la temperatura camerei ) cu zaharul pana acesta din urma se topeste.
Se adauga apoi rand pe rand ( cu mixare dupa fiecare adaugare ), ouale, smantana, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de sare si faina.
La urma adaugam afinele si cu o spatula sau o lingura se amesteca usor, cu grija sa nu strivim afinele.
Din acest aluat se ia cu o lingura obisnuita sau cu o lingura de inghetata si se umplu formele de briose. Compozitia a ajuns pentru 12 briose.
Briosele se coc la 175 grade celsius, timp de 25 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Se face proba scobitorii.
Pofta buna!

Lasă un răspuns