Chocolate lava
Chocolate lava (Vulcan de ciocolata) este un desert simplu dar foarte gustos si spectaculos. Este usor de preparat.
Ingrediente:
– 160 g ciocolata de buna calitate (amaruie sau cu lapte….dupa preferinta)
– 2 oua
– 2 galbenusuri
– 75 g unt
– 40 g faina alba
– 75 g zahar pudra
– 1 esenta vanilie
– un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Puneti la topit ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul. Folositi metoda bain-marie (baie de aburi).
Cand ciocolata este topita, luati de pe foc vasul si mai amestecati putin pana se racoreste compozitia. Adaugati zaharul pudra si amestecati.
Adaugati ouale intregi si galbenusurile. Amestecati pana la omogenizare.
Adaugati praful de sare, esenta de vanilie si faina. Amestecati cu telul.
Compozitia rezultata o turnati in forme de ceramica sau portelan, fie forme de aluminiu, de unica folosinta. Indiferent ce forme folositi, le ungeti mai intai cu unt. Eu am folosit 5 forme de aluminiu, de unica folosinta. Asezati formele intr-o tava si le introduceti in cuptorul incalzit, la 200 grade Celsius, pentru 10-12 minute. Sunt gata atunci cand suprafata prajiturilor crapa.
In momentul servirii, puteti adauga siropuri sau sosuri, inghetata sau fructe proaspete.
Pofta buna!
Lasă un răspuns