Ciuperci umplute cu legume
Ingrediente:
– 12 ciuperci champignon
– 1 ceapa (puteti inlocui ceapa cu praz)
– 1/2 ardei gras rosu
– 5-6 rosii cherry sau 2 rosii potrivit de mari
– 3-4 catei usturoi
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita rasa cu cimbru uscat
– 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta alegem ciuperci cu palariile mai mari. Le curatam de impuritati si le spalam sub jet de apa. Desprindem piciorusele de palarii si le taiem marunt.
La fel procedam si cu ardeiul gras si rosiile.
Eu am folosit praz in loc de ceapa (o bucata mica de praz cat o ceapa…ca si cantitate). Am calit prazul taiat marunt impreuna cu usturoiul tocat si el marunt, in ulei incins, timp de 2-3 minute.
Am adaugat ardeii si piciorusele de ciuperci. Dupa ce s-au inmuiat am pus rosiile tocate marunt.
Am sarat si piperat dupa gust, am presarat cimbru uscat si am lasat sa scada compozitia.
Am umplut palariile ciupercilor cu amestecul de legume, le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade Celsius.
Puteti servi ciupercile umplute cu paine prajita. Eu le-am servit cu felii de mamaliga rece prajite in putin ulei.
Pofta buna!
Lasă un răspuns