Dulceata de ardei iuti
Dulce si picanta in acelasi timp. O delicatesa!
Ingrediente:
– 500 g ardei iuti
– 3 ardei capia
– 500 ml otet
– 500 g zahar
Mod de preparare:
Pentru manipularea ardeiilor recomand folosirea manusilor. Daca aveti alergie, nu recomand sa pregatiti aceasta reteta.
Ardeii iuti se spala, se taie pe lung si se curata de nervuri si seminte. La fel se curata ardeii capia. Puteti pregati reteta fara ardei capia, numai cu ardei iuti. Dar cu ardei capia (puteti folosi gogosari), dulceata va fi mai cremoasa si mai dulce. Ardeii iuti curatati, se taie marunt. Ardeii capia i-am tocat la masina de carne. Puteti folosi si pentru ardeii iuti cat si pentru cei capia, robotul.
Dupa ce am tocat ardeii capia, i-am pus la scurs intr-o sita.
Intr-o cratita, se pune zaharul si otetul. Se fierbe pe foc mic spre mijlociu, 15-20 minute, pana capata consistenta. Se adauga ardeii iuti si ardeii capia.
Se fierbe dulceata pana se leaga. Se pune o lingurita de dulceata pe o farfurie tinuta la rece, in frigider. Daca este cleioasa atunci este gata dulceata. Se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate, se capseaza si se depoziteaza la loc racoros.
Aceasta dulceata se serveste alaturi de fripturi sau de branzeturi fine.
Pofta buna!

Lasă un răspuns