Fasole verde conservata pentru iarna
Ingrediente:
– fasole verde, proaspata
– sare pentru muraturi neiodata
– apa
Mod de preparare:
Eu si fiica mea ador mancarea de fasole verde. Asa ca, anul acesta mi-am pus in pamant si cateva boabe de fasole. Acum au inceput sa apara pastaile. Le culeg in fiecare zi si le impart pe categorii. O parte merg la mancare, alta parte pentru conserve si alta parte pentru vecini.
Multi ani am pus fasolea verde la congelator. Acum un an, am pus fasole verde si la borcan. Nu ca nu ar fi stat bine la congelator, dar toamna mi se aduna tot felul de legume si fructe iar congelatorul nu le mai poate cuprinde. Pot spune ca am fost multumita de conservele puse la borcan.
Reteta nu este grea si nu va ia mult timp pentru pregatire. Se taie coditele la pastai, se curata de impuritati si se spala sub jet de apa.
Intr-un vas se pune apa si sare la fiert. Recomand sa folositi sare neiodata pentru muraturi. La 1 l apa se pune o lingura cu sare.
Cand apa cu sare incepe sa fiarba, adaugati fasolea verde si lasati la oparit 4-5 minute.
Se scot pastaile din apa cu sare intr-o strecuratoare si dupa ce s-au racit le puneti in borcane spalate si sterilizate. Peste pastai turnati apa cu sare in care au fiert. Infiletati capacele la borcane si le puneti la sterilizat timp de 40 de minute (borcanele le puneti intr-un vas tapetat cu un prosop de bucatarie de bumbac si turnati apa pana aproape de capac).
Dupa ce a trecut timpul de sterilizare, inchideti focul si lasati borcanele in apa care au fiert. Le scoateti numai dupa ce s-au racit, le stergeti si le depozitati in camara, beci….In iarna sunt sigura ca le veti cauta. Sunt conserve sanatoase, fara chimicale.
Spor la gatit!
Lasă un răspuns