Friganele
Ingrediente:
– 4-5 oua
– 8-10 felii paine
– sare si piper dupa gust
– 1 lingura cu varf smantana
– ulei pentru prajit
– condimente care va plac (optional)
Mod de preparare:
Astazi am fost in „pana” de idei. M-am uitat prin frigider si am vazut ca am oua multe. Si am mai vazut ca nu prea aveam oale cu mancare. Gol…..frigiderul. Dorim toti in familie sa dam cateva kilograme jos. Daca aveam oua multe, m-am uitat si in sertarul de paine. Aveam doua paini. Asa ca m-am gandit la friganele.
Intr-un bol, batem cu o furculita sau cu un tel, 4-5 oua impreuna cu sare, piper si o lingura de smantana. Puteti adauga si condimentele care va plac. De data aceasta eu nu am adaugat niciun condiment.
Se trec prin aceasta compozitie feliile de paine, pe ambele parti.
Se pun la prajit in ulei incins (1-2 minute pe fiecare parte).
Se scot friganelele din tigaie si se pun pe un prosop de hartie.
Se pot servi simple sau in combinatie cu carne, salate, ceapa, usturoi…..cum va cade bine.
Pofta buna!
Lasă un răspuns