Frunze de varza conservate pentru iarna
Ingrediente:
– o capatana varza (sau mai multe)
Mod de preparare:
Sa va spun sincer, mie imi plac sarmalele invelite in frunza de varza murata. Dar uneori, respect si preferintele sotului meu, adica, sarmale invelite in frunza de varza dulce. Asa ca, impart si capra si varza. Multi ani ma chinuiam cu varza proaspata oparita. Pana o prietena mi-a spus cum face ea. Deloc greu. Iau o varza, o curat de frunzele vestete si impuritati, o spal si o las sa se scurga de apa, apoi o pun intr-o punga. Pun punga cu varza la congelator……si cam atat. Cand am nevoie de frunze de varza pentru sarmale, scot punga cu varza de la congelator, o las la temperatura camerei pana se dezgheata si apoi „confectionez” sarmalele. Vreau sa va spun ca frunzele de varza conservate astfel sunt moi dar in acelasi timp ferme si se pot invarti impreuna cu compozitia pentru sarmale foarte usor.
Incercati si ….n-o sa va para rau!
Spor la invartit sarmale!
Lasă un răspuns