Paste cu magiun de prune si nuca macinata

fashiondays.ro

Ingrediente:

– 200 g paste fainoase (am folosit tagliatelle)

– 350 g magiun de prune (7 linguri cu aproximatie)

– 100 ml apa

– 50 g unt (ulei sau margarina pentru reteta de post)

– 100- 200 nuca macinata ( in functie de gust si preferinta)

Mod de preparare:

Stand la povesti cu sotul meu, ne-am adus aminte ce mancam cand eram copii. Printre multe alte mancaruri, ne-am adus aminte si de aceste paste cu magiun de prune, presarate cu nuca din belsug. Sunt o varianta mai simpla si mai comoda a coltunasilor umpluti cu magiun. Este o reteta usor de realizat, se poate face si in post daca folosim paste fara ou si inlocuim untul cu ulei sau margarina.

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe punga. Eu am folosit tagliatelle.

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Intr-o cratita se pune apa, untul si magiunul de prune. Se amesteca si se aduce compozitia la punctul de fierbere.

answear.ro

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Dupa 2-3 minute se adauga pastele fierte.

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Se amesteca. Dupa 3-4 minute se stinge focul.

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Pastele se aranjeaza pe o farfurie si se presara peste ele nuca macinata.

Paste cu magiun de prune si nuca macinata

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 318 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.