Paste cu magiun de prune si nuca macinata
Ingrediente:
– 200 g paste fainoase (am folosit tagliatelle)
– 350 g magiun de prune (7 linguri cu aproximatie)
– 100 ml apa
– 50 g unt (ulei sau margarina pentru reteta de post)
– 100- 200 nuca macinata ( in functie de gust si preferinta)
Mod de preparare:
Stand la povesti cu sotul meu, ne-am adus aminte ce mancam cand eram copii. Printre multe alte mancaruri, ne-am adus aminte si de aceste paste cu magiun de prune, presarate cu nuca din belsug. Sunt o varianta mai simpla si mai comoda a coltunasilor umpluti cu magiun. Este o reteta usor de realizat, se poate face si in post daca folosim paste fara ou si inlocuim untul cu ulei sau margarina.
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe punga. Eu am folosit tagliatelle.
Intr-o cratita se pune apa, untul si magiunul de prune. Se amesteca si se aduce compozitia la punctul de fierbere.
Dupa 2-3 minute se adauga pastele fierte.
Se amesteca. Dupa 3-4 minute se stinge focul.
Pastele se aranjeaza pe o farfurie si se presara peste ele nuca macinata.
Pofta buna!
Lasă un răspuns