Peste prajit
– 7-8 bucati de crap
– 10 linguri de malai
– 3 linguri de faina de grau
– 2 lingurite cu sare
– ulei pentru prajit (200-300 ml)
Pentru mujdei:
– 1 legatura de usturoi verde
– 100 ml ulei
– 2 lingurite cu smatana
– un praf de sare
Mod de preparare :
Pestele se curata, se taie in bucati, se spala si se pune pe prosoape de hartie sau intr-o strecuratoare. Se sareaza apoi pe ambele parti cu putina sare.
Faina de malai se amesteca cu cea de grau.
Cat pestele se odihneste, preparam mujdeiul de usturoi. Cateii de usturoi ii punem intr-un vas inalt, adaugam un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Cu ajutorul unui blender vertical blenduim amestecul. Se adauga ulei, putin cate putin. Daca nu aveti blender, puteti marunti usturoiul cu aparat pentru usturoi sau chiar cu ajutorul unei furculite.
Mujdeiul de usturoi se amesteca apoi cu 2-3 lingurite de smantana sau iaurt.
Intr-o tigaie incalzim uleiul pe foc mijlociu. Cand uleiul este incins, punem la prajit bucatile de peste tavalite prin faina, pe ambele parti.
Prajim bucatile de peste cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand sunt prajite le scoatem cu o paleta pe un platou.
Intre timp eu am facut si o mamaliga. Parca merge mai bine decat cu paine.
Si am mai umblat si la butoiul cu vin. Am ales un vin alb demisec. Merge bine…ca uns.
Lasă un răspuns