Piept de rata cu sos de cirese
Sotului meu ii place foarte mult carnea de rata….in special pieptul. Asa ca, se aprovizioneaza tot timpul cu aceasta carne, cand gaseste. Multumesc domnului Adrian Hadean pentru retetele sale inedite, gustoase, speciale, de unde ma inspir si eu cand am nevoie.
Ingrediente :
– 2 bucati piept de rata
– 30 g unt
– 200-300 g cirese fara samburi
– 3 lingurite cu dulceata de cirese amare
– 70 ml vin rosu demisec
– un degetar cu otet balsamic
– 12-15 cartofi noi de dimensiuni mici
Mod de preparare :
Intr-o tigaie topiti untul si apoi adaugati ciresele (fara samburi). Se amesteca si se lasa sa se inmoaie. Dupa 2-3 minute se adauga dulceata de cirese amare.
Tot in acest moment se adauga vinul si otetul balsamic. Se fierbe la foc mic pana scade lichidul si compozitia se ingroasa putin.
Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele si se asezoneaza cu sare si piper. Intr-o tigaie (neincinsa…deci rece) se pune pieptul de rata cu pielea in jos, sa adere la tigaie, la foc iute, pentru 4 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe cealalta parte.
Se transfera apoi pieptul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (nu intepati pieptul cu furculita, ajutati-va de o paleta pentru transfer). Pe langa pieptul de rata puneti in tava si cativa cartofi noi, taiati in doua sau in sferturi (presarati cu sare, piper si stropiti cu cateva picaturi de ulei). Introduceti tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 7-8 minute. Dupa acest timp scoateti pieptul pe un fund de lemn, acoperiti-l cu o folie de aluminiu (pentru a-l mentine cald) si mai tineti cartofii la cuptor inca 4-5 minute.
Serviti pieptul de rata alaturi de sosul de cirese si cartofii copti la cuptor.
Lasă un răspuns