Placinte cu branza de vaci la tigaie
Ingrediente :
– 320 g iaurt, chefir sau lapte batut
– 2 oua
– 1 lingurita de sare
– 1 lingurita praf de copt
– 150 g faina
– 250 g branza de vaci
– 1 legatura ceapa verde
– 1/2 legatura marar verde tocat marunt ( optional }
– 1-2 linguri ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare :
Aceste placinte sunt niste clatite mai degraba dar cu o compozitie mai densa. Sunt foarte gustoase si satioase. Nu stiu de ce dar de cate ori am ceapa verde in frigider ma gandesc la aceste placinte. Bineinteles ca se pot inlocui ingredientele, in functie de ce avem la indemana. De multe ori nu am avut lapte batut, chefir sau sana. am pus ce aveam in frigider, adica iaurt grecesc. Ca si branza, am pus de multe ori telemea de vaca sau capra, desarata in prealabil, rasa pe razatoare. Uneori am combinat telemeaua cu crema de branza. Cand am pus iaurt grecesc, compozitia a iesit prea densa asa ca am mai adaugat 50-100 ml apa minerala. Compozitia finala trebuie sa aiba o consistenta densa, sa poata fi pusa in tigaie cu lingura. Nu folosim polonicul ca la clatite.
Intr-un bol se amesteca sana (chefir, iaurt, lapte batut} cu sarea, praful de copt si ouale. Daca veti pune telemea sarata in compozitie, nu mai adaugati sare. Pentru amestecare am folosit mixer. Se poate amesteca si cu un tel.
Incorporam apoi faina si amestecam bine.
Se adauga apoi ceapa verde taiata marunt si branza de vaci scursa bine de zer. Se amesteca si aluatul este gata. Daca va place, puteti adauga si putin marar proaspat taiat marunt. Daca compozitia este foarte densa ( se intampla cand folosim iaurt grecesc), se mai pun 50-100 ml apa minerala.
Intr- o tigaie unsa cu putin ulei se pun 4- 5 linguri din compozitie si se distribuie pe toata suprafata. Folositi orice tigaie aveti disponibila dar compozitia o intindeti intr-o foaie de 16-18 cm. Se acopera tigaia cu un capac si se prajeste timp de 4 minute la foc mediu spre mic. Dupa cele 4 minute, se intoarce placinta si se mai prajeste 4 minute dar fara capac.
Sunt foarte gustoase. Pofta buna!
Lasă un răspuns