Prajitura cu cirese
– 400-500 g cirese
– 100 g zahar
– 240 ml lapte
– 135 g faina
– 25 g zahar vanilat
– 4 oua mari
– 50 g unt
– un praf de sare
Mod de preparare :
Pentru ca este luna iunie iar ciresul din gradina mea este plin de fructe, m-am gandit ca nu ne-ar prinde rau o prajitura aromata.
Ciresele se spala, se scurg de apa si se aranjeaza in strat, intr-o tava rotunda (cu diametrul de 27 cm), unsa cu putin unt. Pe fundul tavii se pune hartie de copt.Eu am pus ciresele cu tot cu samburi. Se poate pune si cirese fara samburi numai ca prajitura va iesi mai moale.
Intr-un castron se amesteca cu un tel faina cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat.
Se adauga laptele, ouale si untul topit si racit. Se amesteca cu telul pana compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste cirese.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 160 de grade timp de 50-60 de minute.
Prajitura se pudreaza cu zahar pudra.
Este foarte gustoasa iar ciresele pot fi inlocuite si cu alte fructe.
Lasă un răspuns