Prajitura cu morcovi si nuci
Ingrediente:
– 180 g faina
– 240 g zahar
– 200 g morcovi rasi
– 100 ml ulei
– 150 g nuca macinata
– 70 g nuca tocata grosier
– coaja rasa de la o portocala
– 8 g zahar vanilat
– 10 g praf de copt
– 1 lingurita scortisoara macinata
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita otet
– 200 ml apa minerala
Mod de preparare:
Chiar daca este o prajitura de post este foarte gustoasa. Nu necesita tehnici complicate de preparare.
Intr-un bol, se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si coaja de portocale.
Intr-un alt vas se amesteca apa minerala cu uleiul si otetul si se toarna peste ingredientele uscate.
Se adauga morcovul ras si scortisoara si se amesteca.
La final se adauga nuca si se amesteca.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24/28 cm).
Prajitura se coace la 180 °C timp de 50 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.
Cand este gata, se scoate pe un fund de lemn si dupa ce s-a racit se taie in forme patrate, dreptunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinta.
Pofta buna!
Lasă un răspuns