Shakshouka ( Oua ochiuri in sos de rosii)
Shakshouka este o mancare care se serveste la micul dejun in tarile arabe si in cele din nordul Africii. In Israel aceasta mancare se serveste la cina. Pe intelesul tuturor, ouale sunt gatite dietetic, fierte intr-un lichid….fara coaja. Sunt foarte gustoase.
Ingrediente :
– o ceapa mica taiata marunt
– un morcov mic ras pe razatoare
– 400 g rosii in bulion
– 3-4 linguri cu ulei
– 100 ml apa
– o lingurita cu zahar
– un varf de cutit cu maghiran uscat
– un varf de cutit cu oregano uscat
– un varf de cutit fulgi de chilli
– sare si piper dupa gust
– 4-5 oua
Mod de preparare :
Se curata ceapa cu morcovul si se spala. Se taie ceapa marunt iar morcovul se rade pe razatoarea mica. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa cu morcovul la calit timp de 2-3 minute.
Se adauga apa si se lasa legumele la fiert 10-15 minute pana cand se inmoaie.
Se adauga apoi rosiile din conserva, condimentele si zaharul. Se fierbe inca 15 minute, la foc mic spre mijlociu, pana se intrepatrund aromele si scade zeama.
Cand zeama a mai scazut, dar nu de tot, se sparg peste compozitie 4-5 oua. Punem un capac peste cratita si lasam inca cateva minute pana se gatesc ouale. Cand sunt gata se decoreaza cu frunze de patrunjel tocat marunt.
Lasă un răspuns