Snitel de pui pane
Ingrediente:
– 800 g piept de pui dezosat feliat
– 3 oua
– 8 linguri faina alba
– 8 linguri pesmet
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Mult timp am pregatit snitele date numai prin faina si ou batut. Dupa ce m-am documentat, am inteles ca nu este snitel daca nu este trecut si prin pesmet. Pane inseamna dupa dexonline, PANÉ adj. invar. (Despre carne, cașcaval etc.) Prăjit în grăsime, după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet. – Din fr. pané.
Pesmetul formeaza o crusta crocanta deasupra carnii si o ajuta sa se gateasca corect. De aceea , snitele tavalite prin pesmet nu sunt imbibate in ulei ca cele trecute numai prin faina si ou batut si sunt si diferite la gust.
Fasiile de piept de pui se bat in punga. Astfel nu distrugeti fibra carnii si nici nu riscati sa va stropiti mobila.
Pieptul de pui se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Se pregatesc trei vase, faina alba, ou batut si pesmet.
Intr-o tigaie incingem uleiul. Focul trebuie sa fie mediu spre mic. Trecem fiecare bucata de piept de pui prin faina, ou batut, pesmet si o prajim cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Scoateti snitelele pe un prosop de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Le puteti servi calde alaturi de o garnitura de cartofi sau legume dar le puteti servi si reci alaturi de rosii, ceapa verde sau uscata, ridichi, usturoi verde, salata verde.
Pofta buna!
Lasă un răspuns