Supa crema de rosii cu mozzarella
Ingrediente:
– 800 g rosii cuburi, decojite, in suc de rosii
– 4 linguri ulei de masline
– 1 ceapa tocata marunt
– 3 catei usturoi tocati
– 2 frunze dafin
– 2 lingurite zahar
– 300 ml supa de legume sau apa
– sare si piper dupa gust
– 7-8 bilute de mozzarella
– 1 lingura frunze de busuioc tocate
– frunze proaspete de busuioc pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o oala (cratita) se caleste ceapa in 3 linguri de ulei pana devine translucida, la foc mic. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga usturoiul taiat marunt si se amesteca (1 minut).
Peste ceapa si usturoi se adauga rosiile cuburi si foile de dafin. Se fierbe la foc mediu, 20-25 minute.
In timp ce am pus supa la foc, am fost anuntata ca voi avea musafiri. M-am gandit ca imi trebuie mai multa supa asa ca am mai adaugat 800 ml suc de rosii preparat de mine in toamna. Din ingredientele postate mai sus, ies 4-5 portii bune de supa. Daca doriti mai multe portii, ca in cazul meu, mai adaugati rosii cuburi in suc de rosii sau chiar suc de rosii, asa cum am facut eu.
Cand supa de rosii s-a ingrosat, trageti oala de pe foc si pasati continutul cu un blender vertical. Scoateti frunzele de dafin inainte de a pasa.
Se readuce oala pe foc si cand supa da in clocot se adauga supa de legume sau in cel mai rau caz apa fierbinte. Se amesteca si se da in clocot. Se da gust de sare si piper si se adauga 2 lingurite de zahar pentru a echilibra aciditatea rosiilor. Se mai trag 1-2 clocote si se opreste focul.
Intre timp, am pus cateva felii de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste ele am pus cate o bila de mozzarella faramitata intre degete si cateva frunze de busuioc tocate marunt. Am introdus tava in cuptor, la 180 grade Celsius, pana cand mozzarella s-a topit si a capatat o culoare putin aurie.
Supa se serveste fierbinte, decorata cu cativa stropi de ulei de masline si frunze de busuioc, alaturi de painea prajita cu mozzarella. Supa se poate servi si rece cu crutoane de paine sau fierbinte peste care adaugam bucati de mozzarella.
Pofta buna!
Lasă un răspuns