Supa crema din sfecla rosie
Ingrediente:
– 3 bucati sfecla mari (1 kg)
– 1-2 mere
– 1 radacina patrunjel
– 2 morcovi
– 4 linguri ulei
– 5 linguri otet balsamic
– sare si piper dupa gust
Pentru decor:
– coaja rasa de lamaie
– hrean ras
Mod de preparare:
Uneori ma plictisesc de aceleasi feluri de mancare pe care le repet, asa ca, m-am hotarat ca in loc de ciorba de sfecla, sa prepar supa crema. Aceasta supa se poate prepara in multe feluri, ma refer la ingredientele folosite. De exemplu, eu nu am folosit ceapa pe care o folosesc la orice ciorba sau supa. Mai puteti adauga in supa telina, praz, ardei kapia, cartofi…Se pot face multe combinatii, in functie de preferinte.
Eu am folosit 3 sfecle, aproximativ 1 kg. O sfecla am lasat-o cruda si doua le-am copt in cuptor.
Cea cruda, curatata si spalata, am taiat-o cubulete.
Morcovul si radacina de patrunjel, le taiati rondele sau cubulete, cum doriti. Eu nu am avut proaspete si am apelat la congelator.
Marul se curata de seminte si se taie cuburi.
Intr-o oala, am pus 4 linguri de ulei, am adaugat legumele (morcov, patrunjel, mar, sfecla cruda) si am amestecat din cand in cand.
Am condimentat cu sare, am turnat 4 linguri cu otet balsamic si am amestecat. Otetul in contrast cu marul va crea la final un gust dulce acrisor.
Dupa 6-7 minute de cand am inceput operatiunea, am adaugat 3 cani cu apa fierbinte si sfecla rosie coapta si taiata cuburi. Putem sa mai adaugam o lingura de otet. Punem un capac pe oala si fierbem la foc mic timp de 45 minute.
Dupa 45 de minute, se ia oala de pe foc si se mixeaza cu blenderul. Adaugati apa fierbinte in supa pana ajungeti la textura dorita.
La final, turnati supa in farfurie, radeti putin hrean si coaja de lamaie deasupra, macinati putin piper, adaugati cateva picaturi de ulei si o lingura cu smantana daca nu tineti post.
Pofta buna!
Lasă un răspuns