Tocanita de pui
Ingrediente :
– 1 piept de pui (2 lobi)
– 50 ml ulei
– 2 ardei capia
– 2 morcovi
– 3 cepe de marime medie
– 3 catei usturoi
– 1 lingurita cu boia de ardei dulce
– 1 lingurita cu pasta de tomate
– 100 ml vin alb demisec
– 250 ml supa de pui sau apa
– sare si piper dupa gust
– patrunjel sau marar verde
Mod de preparare :
Intr-o cratita se incinge uleiul. Se pune la calit ceapa taiata julien (pestisor) impreuna cu usturoiul taiat felii. Imediat se adauga o lingurita cu sare care va inmuia ceapa mai rapid. Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. Amestecati continuu, la foc mic spre mediu.
Dupa 3-4 minute adaugati pieptul de pui taiat cuburi si amestecati.
Cand pieptul de pui a capatat o culoare albicioasa adaugati 100 ml vin alb demisec. Eu nu am avut la indemana vin, asa ca am adaugat apa.
Cand vinul sau apa in cazul meu a scazut, se adauga rand pe rand, ardeiul capia taiat cubulete sau fasii mici, morcovii taiati rondele, piperul, boiaua de ardei dulce, pasta de tomate si 200-250 ml supa de pui sau apa (cat sa cuprinda toate ingredientele. Lasati sa fiarba tocanita la foc mic spre mediu aproximativ 40 minute. Amestecati din cand in cand.
Dupa aproximativ 40 de minute tocanita este gata. Deasupra se presara patrunjel sau marar verde tocat marunt. Se serveste cu mamaliga. Este la fel de buna mancata si cu paine.
Pofta buna!
Lasă un răspuns