Turte cu branza
Ingrediente :
Ingredientele prezentate sunt pentru trei turte. Voi le puteti modifica in functie de cate turte doriti sa preparati.
– 250 g faina
– 130 g branza (telemea de vaca sau de oi)
– 230 g iaurt
– 5 g praf de copt
– un varf de cutit cu sare
Mod de preparare :
Ingredientele solide, adica faina, praful de copt, sarea si branza rasa pe razatoare se amesteca intr-un castron.
Se adauga iaurtul si la inceput se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Compozitia rezultata se transfera pe un blat de lucru presarat cu faina si se mai framanta putin. Se lasa sa se odihneasca aluatul 10-15 minute apoi se imparte in trei.
Fiecare bucata de aluat se trece putin prin faina si cu un facalet se intinde o foaie, nu prea subtire, aproximativ de 1 cm, se inteapa cu o furculita si se coace intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu, timp de 3-4 minute pe fiecare parte (sa fie rumenita). Sunt foarte gustoase, se termina repede si ne amintesc de turtele de la bunica.
Pofta buna!
Lasă un răspuns