Taitei de casa
Ne-am obisnuit sa cumparam taiteii din magazine. De ce? Din lipsa timpului. Insa nu se compara cu cei facuti in casa. Si nu-i greu de realizat. Putina vointa si timp alocat prepararii lor. Si sunt mult mai gustosi daca avem si oua de tara (merg si ouale din comert).
Ingrediente :
– 2 oua
– 200 g faina
– un praf de sare
Mod de preparare :
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare. Se adauga faina, putin cate putin. Se framanta un aluat putin mai tare si mai vartos ca la paine. Se lasa la odihna 15 minute.
Se imparte aluatul in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie …cat mai subtire.
Se infaineaza bine foaia si se taie in fasii de 4-5 cm latime. Se suprapun fasiile si se taie taiteii cat mai subtiri cu un cutit bine ascutit. Recunosc ca nu am rabdare, insa mi-au iesit taiteii….acceptabili.
Se pun taiteii la uscat pe o coala de hartie, la loc racoros.
Eu abia astept sa-i folosesc la o supa de gaina.
Pofta buna !
Lasă un răspuns