Turte umplute cu cartofi
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 g faina alba
– 25 g drojdie proaspata
– 270 ml apa calduta
– 1 lingurita zahar
– 1 lingurita rasa cu sare
Pentru umplutura:
– 800 g cartofi
– 1/2 ceapa uscata
– 3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
– 1/2 lingurita turmeric
– cateva fire marar verde
Mod de preparare:
Din faina, drojdie, zahar, sare si apa se face un aluat de paine. Se lasa la crescut. Gasiti reteta aluatului de paine aici http://culoaresiarome.ro/paine-de-casa/
Cartofii curatati si spalati se pun in apa cu un praf de sare, la fiert.
Ceapa se taie marunt si se undeste 2-3 minute in ulei.
Cand cartofii sunt fierti, se paseaza cu ajutorul unei furculite, adaugand rand pe rand, sare, piper, turmeric, ceapa calita si mararul taiat marunt.
Aluatul se imparte in bucati egale. Din fiecare bucata se intinde cate un disc, aproximativ rotund. Pe fiecare disc de aluat se pune in mijloc 2-3 linguri de umplutura. Umplutura trebuie sa fie calduta pentru a se putea intinde bine.
Se aduna marginile de aluat peste umplutura si se intinde intr-o foaie, cu sucitorul.
Turtele se prajesc rand pe rand in ulei incins, pe ambele parti.
Turtele umplute cu cartofi se servesc calde dar sunt bune si reci.
Sunt foarte gustoase. Pofta buna!
Lasă un răspuns